Bediening

Elektrische rolluiken of handbediende schaarhekken?

Elektrische rolluiken kunnen een uitkomst zijn of een overbodige luxe. Afhankelijk van het soort beveiligingssysteem dat u kiest uit het assortiment Front Security producten, heeft u de keuze uit handmatige of elektrische bediening. De afmetingen, de plaats waarop het hek of luik gemonteerd wordt en uw budget zijn belangrijke zaken die meetellen bij de keuze voor de bediening. De adviseurs van De Leeuw Protection Systems denken hier graag over mee.

Handbediende en elektrische rolluiken en rolhekken

Voor winkels, maar ook voor parkeergarages wordt vaak gebruik gemaakt van elektrische rolluiken of rolhekken. Deze zijn er ook handbediend, maar over het algemeen werkt het makkelijker wanneer ze elektrisch zijn. Zeker bij een parkeergarage is het fijn wanneer u het hek op afstand kunt bedienen. Dan kunt u hem vast openen wanneer u aan komt rijden of juist achter u sluiten wanneer u wegrijdt. Er zijn hier verschillende mogelijkheden. Standaard wordt het parkeergarage rolhek uitgerust met een 3 fasen 400V opsteekmotor. Dit type motor is geschikt voor continue gebruik en is voorzien van een ingebouwde noodhandbediening en valbeveiliging (voorkomt het ongecontroleerd afrollen van het pantser). Ook is het mogelijk het parkeergarage
rolhek uit te voeren met een kettingmotor of buismotor. Laat u adviseren over de beste optie voor uw situatie!

Elektrische en handbediende schaarhekken

Schaarhekken overspannen vaak een overzichtelijk oppervlak, zoals voor een winkel of als afsluiting van een (deel van) een openbare ruimte. Wanneer het om een kleine ruimte gaat, is het eenvoudig om het schaarhek handmatig open en dicht te doen. De compacte geleiderails maakt dat het hek eenvoudig open en dicht glijdt. Bij grote hekken is het ook mogelijk om te kiezen voor een elektrische variant.

elektrische rolluiken