Assortiment

Gedeeld transparant rolluik

Het gedeelde transparante rolluik ten behoeve van passagiersbruggen is gebaseerd op het Front Vision® transparant rolluiken systeem.

De Leeuw Protection Systems heeft tot op heden al meer dan 275 gedeelde rolluiken geleverd voor passagiersbruggen op luchthavens van onder meer Parijs (Orly + Charles de Gaulle), Nice, Nantes, Strasbourg, Toulon, Zürich, Wenen, Frankfurt am Main, München, Paderborn, Luxemburg, Stockholm-Arlanda, Malaga, Congo en Jeddah

Het gedeelde transparante rolluik is ontwikkeld in samenwerking met de technische afdeling van Aeroport de Paris, ADP. Het gedeelde rolluik bestaat uit twee delen welke zijn verbonden door sterke roestvast stalen banden. Het rolluik wordt geopend in twee fasen. Tijdens de eerste fase opent de bediener van de passagiersbrug uitsluitend het bovenste gedeelte van het rolluik. Het onderste gedeelte blijft hierbij op zijn plaats. Het onderste gedeelte fungeert nu als een veiligheidsdeel, zodat de bediener niet uit de passagiersbrug kan vallen. Wanneer de passagiersbrug het vliegtuig dichtbij genoeg is genaderd, kan het onderste deel worden geopend om zo de weg vrij te maken voor de passagiers.

Het gedeeld transparant rolluik is ontworpen als vervanging van een bestaand rolluik- of deurensysteem. Het gedeelde rolluik zorgt ervoor dat de bediener van de passagiersbrug een goed zicht rondom heeft. De bediener kan tot op het laatste moment wachten met het openen van het gedeelde rolluik. Tevens is bediener gedurende het gehele proces goed beschermt tegen weersinvloeden van buitenaf.

Het gedeeld transparant rolluik is uitgerust met veiligheidssystemen welke ervoor zorgen dat handen, voeten en vingers niet kunnen worden afgekneld wanneer deze zich, tijdens het bedienen, tussen het rolluik bevinden. Het is tevens mogelijk om het gedeelde rolluik te bestellen inclusief een volledige besturing op maat.

De basisconstructie van het rolluik bestaat uit aluminium en polycarbonaat. Voor de scharnieren wordt hoog kwaliteit geëxtrudeerd geanodiseerd aluminium gebruikt. De geleiders en de omkasting zijn licht-grijs gepoedercoat (alternatieven mogelijk).

De transparante lamellen zijn vervaardigd uit polycarbonaat, genaamd Durolon® VR 2200, met speciale additieven welke bescherming bieden tegen chemische stoffen (zoals kerosine) en zorgen voor een filtering van de UV straling. Na verscheidene jaren is de licht doorlating van het rolluik nog steeds 90% van de originele waarde (89%).

Klik hier voor een (engelse) brochure over het gedeelde transparante rolluik.